Energetikai tanúsítvány kiállítása

Kazincbarcikán és környékén

HÍVJON rendelés 2 PERC
MEGYÜNK szemle 20 PERC
KÉSZÍTJÜK elkészítés 2 NAP

Energetikai tanúsítvány készítés

Eladáshoz, bérbeadáshoz, használatbavételhez

Az energetikai tanúsítvány egy mérnöki szakvélemény, amely minősítéssel értékeli az az ingatlant az energiafelhasználása alapján. épület energiafogyasztását a helyszínen felmért műszaki adottságok alapján. Az energetikai tanúsítvány öt évig érvényes, ennyi ideig használható fel. A tanúsítás célja a vevők tájékoztatása, a dokumentum számos műszaki információt tartalmaz, amelyek az energiafogyasztással kapcsolatosak, például az épületszerkezetek (nyílászárók, falak, födémek) hőszigetelő képessége, hőtermelő berendezések (kazán, konvektor) hatásfoka. A tanúsítvány első oldalán található a HET azonosító szám, amely igazolja a dokumentum hitelességét.

Az energetikai tanúsítvány mintája

Mikor kötelező tanúsítványt készíttetni?

 • új épület építésekor (a használatbavételi tudomásulvételhez)
 • meglévő lakás, épület adásvétele esetén
 • meglévő lakás, épület bérbeadása esetén
 • energetikai korszerűsítési pályázatokhoz

A tulajdonos feladata elkészíttetni

Kormányrendelet teszi kötelezővé az energetikai tanúsítvány elkészíttetését, amely a tulajdonos (eladó, bérbeadó) feladata.

Ekkor nem kötelező a tanúsítvány

 • nyaralókra, az évente négy hónapnál rövidebb használatú épületekre;
 • ha nincs semmilyen épületgépészeti rendszere (pl. fűtetlen raktárak, pince, garázs);
 • 50 m² alatti alapterületű, különálló épületre (ez csak különálló épületre vonatkozik, 50m²-nél kisebb lakásokra nem!);
 • ideiglenes, illetve sátorszerkezetű építményekre;
 • vallási épületekre;
 • használatbavételi engedélyezést megelőző eladás esetén;
 • egyes mezőgazdasági vagy műhely funkciójú ingatlanokra;
 • ha résztulajdonos vásárol további tulajdonrészt.

Kazincbarcikai energetikai tanúsítvány árak

Társasházi lakásra
0-90 m²: 25 000  Ft
Családi házra
0-90 m²: 28 000  Ft
91-120 m²: 30 000  Ft
121-160 m²: 32 000  Ft
161-200 m²: 34 000  Ft

Garantált árak.A feltüntetett ár az energetikai tanúsítvány Kazincbarcikán érvényes fizetendő végösszege, amit e-mailben visszaigazolunk. Egyéb (rejtett) költség nincs.

Kazincbarcikán kívüli ingatlan esetén várjuk ajánlatkérését.


Megrendelő űrlap »

Hiteles szakvéleményt kap

Bármely célra felhasználható energetikai tanúsítványt állítunk ki, amelyet mindenhol és mindenki garantáltan elfogad. Magyarországon az összes szolgáltató ugyanolyan szakvéleményt állít ki, amelynek kinézetét és tartalmát jogszabály határozza meg. Az energetikai tanúsítványt csak jogosultsággal rendelkező mérnöknek van lehetősége kiadni. Mérnöki vállalkozásunk minden feltétellel rendelkezik a szolgáltatás ellátásához, bármilyen energetikai feladat megoldásához.

Tartalmazza

Az elkészítés menete

Megrendelés
1. Megrendelés

Felvesszük az adatokat, időpontot egyeztetünk a helyszíni szemléhez. Telefonon és a megrendelő űrlappal is rendelhet.

Felmérés
2. Felmérés

Az ingatlant megtekintjük és felmérjük az előre megbeszélt időpontban.

Elkészítés
3. Elkészítés

Az elkészítés ideje általánosan 2 nap, az energetikai tanúsítványt e-mailben küldjük. Igény szerint nyomtatva is díjmentesen kérhető.

Kazincbarcikán és térségében

Tanúsítói szolgáltatási területünk központja Kazincbarcika. Jellemzően lakóingatlanokat tanúsítunk, de az ipari, kereskedelmi funkciójú ingatlanok minősítésére is felkészülten vállalkozunk. Edelényben és Sajószentpéteren is folyamatosan dolgozunk, igény szerint 40 km-en belül vállaljuk a kiszállást. Fix árlistánk Kazincbarcikán van, a városon kívüli épületekre egyedi árajánlatot adunk a távolság függvényében, kérjük, használja űrlapunkat. Egyedi árajánlat szerint vállaljuk energetikai pályázatokhoz készülő mérnöki számítások elkészítését is.

Mi szükséges hozzá?

Mire van szükségünk a munkához?

Az energetikai tanúsítvány elkészítéséhez az ingatlan a címére és a helyrajzi számára van szükségünk, valamint lehetőséget kell számunkra biztosítania, hogy a helyszínen elvégezzük az épület felmérését. Tervrajzoka nem szükségesek, de az épületbe (lakásba) mindenképp be kell jutnunk. Ha kérdése van a munka menetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal!

Elkészítési idő, fizetés

Az elkészítés ideje általánosan 2 nap a felmérést követően. A megbeszélt határidőt pontosan betartjuk. Ha van szabad kapacitásunk, gyorsabban is el tudjuk végezni a munkát, telefonon tudjuk egyeztetni a leggyorsabb teljesítés idejét. A fizetés készpénzben és átutalással lehetséges.

A hiteles energetikai tanúsítványt digitálisan aláírt formátumban (pdf) e-mailben küldjük meg. Díjmentesen kérhető nyomtatva is, személyesen átvehető Kecskeméten, vagy igény szerint belföldön postázzuk (a díj a postaköltséget tartalmazza).

Megrendelés

A tanúsítvány elkészítését megrendelheti telefonon, e-mailben, vagy az alábbi megrendelő űrlappal. Az itt elküldött megbízásokat munkaidőben két órán belül rögzítjük, a fizetendő díjat visszaigazoljuk.

Megrendelő űrlap »